Lifestyle

Povestea agendelor

Știm cu toții că nimic nu se compară cu prima dată. Prima zi de scoală atunci când suntem micuți și pășim pentru prima dată pe holurile școlii, niciodată nu o să uit primul meu zbor cu avionul, primul meci la care am fost, prima dată când m-am mutat singură într-un apartament și niciodată nu o să uit prima dată când cineva mi-a scris că își dorește un planner ca al meu și m-a întrebat dacă e de vânzare. 

Dragilor, e un sentiment unic, ceva ce nu se uită, rămâne mereu ca un ecou permanent în mintea noastră. Nu am crezut vreodată că aceste agende chiar se vor vinde, am facut-o pentru mine, pentru că eu nu găseam “agenda perfectă” care să conțină tot ce îmi doresc eu, dar în același timp să fie destul de mică încât să o pot lua cu mine zilnic. Așa că, în iulie 2017, în Starnberg – Germania, m-am apucat să lucrez la propria mea agendă. De mult aveam eu în cap să fac așa ceva, chiar vorbisem cu două prietene, în 2016 dacă nu mă înșel, să încercăm împreună să facem agende pe placul nostru, dar costurile erau mult prea mari așa că am abandonat proiectul. 

Chiar dacă am renunțat la primul proiect, ideea înca mi-a rămas, dorința de a avea o agendă așa cum mi- o doresc eu. Mi-a luat mult timp și multă muncă să o termin, dar tot acest proces a fost o plăcere. Lucram la agenda pentru a mă relaxa, pentru a face altceva în afară de servici într-o țară străină unde am plecat singură și mă simțeam sufocată de faptul că nu aveam cu cine vorbi, nu aveam cu cine ieși la o cafea, nu mă puteam bucura de frumoasa zonă în care eram. 

Plannerul a fost pentru mine ceva ce îmi ocupa timpul și mă făcea să nu mă gândesc la singurătate, la faptul că luni de zile nu puteam să îmi văd prietenii în timp ce ei erau în weekend-urile călduroase afară la strand, la mare sau la grătar, sau pur și simplu se intâlneau să joace cărți, iar eu eram cea care era mereu departe și singură. Cu atâta timp liber, am reușit să încep proiectul meu care la momentul acela nu mă gândeam că va avea un efect atât de pozitiv asupa publicului. 

Întâi au venit prietenii, cei cărora le-am arătat schițele și au fost foarte încântați de ceea ce au văzut apoi, când agenda a fost gata printată pe hârtie și am postat poze cu ea pe Facebook și Instagram au început să apară și vânzările, lucru care m-a șocat profund. Da, îmi doream să le vând, bineînțeles, dar nu mă așteptam să se și întâmple. Așa ca vă spun sincer, nimic nu se compară cu primul mesaj al unei persoane interesate să cumpere un produs care l-ai făcut tu, cu mâna ta. Toți cei care au cumpărat și imi scriau … fiecare mesaj primit îmi dădea energie, mă făcea să mă simt excelent, plină de viață și mă făcea să simt că munca mea chiar e valorată de ceilalți. Nu am făcut agendele acestea cde dragul afacerii, deloc nu m-am gândit la asta, le-am făcut din dorință și plăcere. Pentru mine este un vis devenit realitate. 

Vă mulțumesc tututor din suflet că faceți parte din visul meu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *