Lifestyle

Ce este maturitatea?

V-am întrebat pe Instagram în ce limbă v-ar plăcea sa fie blogul și majoritatea ați răspuns “română”, așa că voi începe primul articol pe acest blog în funcție de răspunsul vostru, dar având în vedere că diferența de voturi a fost atât de mică, am decis ca pe cât posibil să scriu articolele atât în română cât și în engleză.

Astăzi vreau să vă explic mai în detaliu de la ce vine sloganul Life Planner-ului meu. “Design the life you desire”, adică explicat în română ar suna ceva de genul “crează viața pe care ți-o dorești”, este motto-ul meu, este fraza care îmi dă putere în fiecare zi, este raza mea de speranță și sigutanța mea că eu sunt responsabilă de fiecare zi a vieții mele, de fiecare decizie pe care o iau, de fiecare lucru pe care îl fac, de fiecare cuvânt pe care îl spun. Dacă mă cunoști, știi deja că sunt foarte copilăroasă, însă încet, prin experiență și simț al responsabilității, încerc să mă maturizez. Nu mă refer aici la faptul că devin un adult prin simplul fapt că timpul trece și acesta este un lucru inevitabil, mă refer la maturitate, la acea responsabilitate pe care o am față de mine și de ce nu, față de cei din jurul meu. Maturitatea înseamnă să fii conștient de ceea ce se întâmplă în jurul tău, să fii sigur pe deciziile pe care le iei, să fii o persoană pe care alții se pot baza. Eu una recunosc faptul că atunci când vine vorba de decizii, pentru mine e cel mai greu. Acum vreau ceva, în câteva minute m-am răzgândit și nu mai vreau acel lucru, ci altceva. Sunt conștientă că nu e bine, dar încerc să remediez situația prin a-mi lua mai mult timp de gândire înainte de a lua o decizie astfel încât atunci când dau un răspuns să fiu sigură pe ceea ce spun și să nu mă răzgândesc pe parcurs sau să dau înapoi.

În procesul meu de maturizare am observat mai multe lucruri cum ar fi:

  • Timpul meu e prețios, așa că am grijă cum îl folosesc (tocmai de aceea am creat și Life Plannerul. Detalii aici www.popaplanner.com )
  • Am mai multă grijă de mine: fac sport, încerc să mănânc cât mai rar la McDonalds (deși sincer, ador fast food-ul) și îmi îngrijesc cât de mult pot tenul folosind produse de calitate (este vorba până la urmă de corpul nostru, așa că nu trebuie să ne batem joc)
  • Am învățat să ascult, să observ, să analizez, să respect și să accept oamenii din jurul meu fără a-i judeca. Cu toții avem motivele noastre pentru care facem un lucru sau altul, nimeni nu are dreptul să judece pe altcineva atâta timp cât nici lui nu i-ar placea să fie judecat!
  • Am acceptat faptul că sunt un om, că am limitele mele, că nu le pot știi pe toate, că nu le pot face pe toate. Eram mereu stresată că nu știu destul, că nu fac destul, dar acum sunt liniștită că fac ceea ce îmi place și fiincă îmi place, am mereu curiozitatea să învăț mai mult în domeniul meu.
  • Sunt pregătită să nu mai fug de provocări, ci le accept, bineînțeles, în limitele în care timpul și puterile mele îmi permit asta.

Sper că am reușit să te fac să înțelegi ce înseamnă maturitatea, și mai ales diferenta dintre a fii adult și a fii matur.

Te las acum la final de articol să te gândești la cum ești tu ca om, la ceea ce îți place, ceea ce te definește, ceea ce te atrage, ceea ce te face fericit. Ia-ți câteva minute și pune lucrurile acestea pe hârtie, sunt sigură că vei observa multe lucruri la tine care poate până acum nu le-ai analizat în detaliu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *